60plus Mässan

Årets roligaste mässevent

för dig 60+

 

Aktuella 60plus Mässor

Gävle

60plus Mässan Gävle, ERP Monitor Arena (fd. Gavlerinken)

21-22 september 2021

Dags igen för Gävles stora seniormässa

60plus Mässan i Gävle är sedan många år en given mötesplats för länets seniorer. Intresset för 60plus Mässan ökar för varje år och det är kul att fler och fler företag och verksamheter i Gävle med omnejd vill visa upp sig mot er 60plussare. Årets mässa kommer att bjuda på både nya och gamla utställare, scenprogram med standup och intressanta föredrag.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och anpassar mässan efter dessa så du som utställare och besökare skall känna dig trygg. Årets mässa är extra efterlängtad och annorlunda på många sätt.

Mässprogram

11.00 - 11.15

Projektet Digivän senior

Surfa på nätet, betala räkningar, beställa vaccinationstid eller mat kan vara svårt om man aldrig har gjort det förut!  Under 2021 genomför PRO samorganisation Gävle, tillsammans med samverkanspartners ett projekt där vi hjälper dig som senior att komma i gång med digitala aktiviteter. PRO Samorganisation / Gävle kommun.

11.20 - 11.35

Gävle ska bli en äldrevänlig kommun

Projektledaren informerar om de aktiviteter som pågår i projektet. PRO Samorganisation / Gävle kommun

Digital studio drivs av biblioteket i Gävle kommun. Biblioteket arbetar med digital delaktighet på olika sätt. Digital delaktighet kan underlätta, eller i vissa fall krävas. Det kan vara att ta del av kulturupplevelser, ha kontakt med myndigheter och kunna delta i det offentliga samtalet. Biblioteket är en betydelsefull aktör och arena och tillgänglig för alla. PRO Samorganisation / Gävle kommun.

11.50 - 12.20

LADY MUSIC STORY med LOLA

Makalösa sångerskan Lola bjuder på historier och en musikalisk resa i tiden. Vi kommer att få njuta Rock ’n roll, Blues och Jazzklassiker av våra största artister som Billie Holiday, Edith Piaf, m.fl. Vi får även träffa storheter som Ray Charles, och Nat King Cole, kompade utav 20-40 talets "pojkband" där legender som Duke Ellington och Glen Miller höll i taktpinnarna.

13.20 - 13.40

MODEVISNING

Med Modebutiken Agnes i Skutskär som visar höstens och vinterns mode - allt från vardag till fest! Modebutiken Agnes i Skutskär.

13.50 - 14.05

SPAresor till Pärnu

Catharina från Vida Resor berättar om sparesor till Tervis Medical Spa och presenterar Vida Resor, din nya resebyrå.

14.30 - 15.10

Musikalisk STANDUP med JACKE SJÖDIN

Fantastiskt roliga Jacke är diversearbetare i underhållningsbranschen, textsnickare och allmän ordbrukare. Mest känd är han kanske med de corona-låtar som vi kunnat skratta åt senaste året, hits som "Sweet home isolering", "Kärlek in the stream", "Kosläpp" och "Social distansering". Här kan du uppleva honom live!

Scenprogrammet är coronaanpassat. Begränsat antal sittplatser vid scenen, inga ståplatser. Med reservation för ändringar med kort varsel.

11.00 – 11.15

SPAresor till Pärnu

Catharina från Vida Resor berättar om sparesor till Tervis Medical Spa och presenterar Vida Resor, din nya resebyrå.

11.55 - 12.15

MODEVISNING

Med Modebutiken Agnes i Skutskär som visar höstens och vinterns mode - allt från vardag till fest! Modebutiken Agnes i Skutskär.

12.30 - 12.45

SPF Seniorerna Gästriklandsdistriktet

berättar om de aktiviteter som planeras under 2021/2022.

SPF Seniorerna Gästriklandsdistriktet

12.55 - 13.10

Renare luft hemma

O2H berättar om sina kvalitativa luftrenare som reducerar dammpartiklar virus och bakterier i luften och på ytor. Tekniken som sitter i dessa luftrenare heter ActivePure och är testade av MRI Global i USA. ActivePure eliminerar Covid-19 i luften och på ytor. O2H

12.55 - 13.25

TINA TURNER med LOLA

Makalösa mångfacetterade sångerskan Lola bjuder oss på en fartfylld minishow med Tina Turner. Självklart med ess som bl.a Proud Mary och The Best i låtskatten. Vi kallar föreställningen Nice 'n Rough!!

14.30 – 15.10

STANDUP med skådespelaren och komikern ANN WESTIN

Ann Westin är en av Sveriges mest älskade komiker. Med jävlar anamma och en mycket humoristisk syn på livet kommer Ann inspirera dig till att tro att inget är omöjligt. Det kommer även att bjudas på sång och musik och en överraskning. Ann levererar med skrattgaranti!

Scenprogrammet är coronaanpassat. Begränsat antal sittplatser vid scenen, inga ståplatser. Med reservation för ändringar med kort varsel.

Många nya utställare och roliga aktiviteter

Missa inte att träffa länets och Sveriges mest intressanta och spännande företag/ organisationer/verksamheter som ställer ut under teman som hem & inredning, nöje, bygg & boende, kommun & region, hobby & fritid, finans & ekonomi, turism & resor, sport & träning, teknik & motor, olika organisationer, föreningar och politiska partier mm.

Enkelt att besöka oss

60plus Mässan genomförs i ERP Monitor Arena, (fd Gavlerinken). Det är lätt att komma hit. Bussen stannar utanför och för dig som kör bil finns det gott om gratis parkeringar. Hela mässan ligger i samma lokal, vilket gör det smidigt och enkelt för dig som besökare.

Tillsammans med arenans restaurangkrögare kan vi erbjuda ett restaurang- och loungeutbud som är lite lyxigare än innan. Det finns både en mysig vinbar/lounge samt restaurang som serverar superb mat med närproducerade råvaror i mycket trevlig miljö.

Fullspäckat med aktiviteter och föredrag

Under dagarna bjuds ett digert och varierat program av både föredrag, underhållning och aktiviteter på scenen och på mässan. Det händer saker hela tiden i utställarnas montrar. Allt samlat i samma lokal, vilket gör det enkelt för dig som besökare.

Tävlingar, erbjudanden, aktiviteter

Du kommer att ha chans att vinna en massa exklusiva priser. Utställarna kommer att ha exklusiva mässerbjudanden och egna aktiviteter / tävlingar.

Utställarlistan och mässprogrammet med tider presenteras senast månad innan mässan.

Bra att veta

   Plats

ERP Monitor Arena (fd. Gavlerinken), Gavlehovsvägen 13, 806 33 Gävle

   Öppettider

10.00 -16.00

  Entré

60:- (Både kort och kontant)

100:- (2-dagarsbiljett)

   Parkering

Det finns gott om gratis parkeringar

   Bankomat

De flesta utställare tar kort/swish men kontanter kan också vara bra att ta med. Det finns ingen bankomat i arenan.

   Servering

Det serveras Kaffe, gott fikabröd, vin, smörgåsar i mässhallens lounge. Dagens lunchbuffé serveras i arenans restaurang. 

OBS! Endast kortbetalning i restaurangen

Hitta hit
   Med buss

Buss 3 går varje kvart från Rådhuset och stannar utanför entrén. Från Gävle centrum tar det 7 minuter. 

   Med bil

E4 (från Stockholm eller Sundsvall): sväng av vid Gävle Norra (även skyltat Sätra). Följ sedan skyltning till idrottsområdet Gavlehov.

E16 (Falun, Västerås m.m.): sväng upp på E4:an norrut precis innan infarten i Gävle. Följ sedan vägbeskrivning för E4.