60plus Mässan

Årets roligaste mässevent

för dig 60+

 

MODEMAKT – SÅ KOMMUNICERAR DU MED DINA KLÄDER med modeexperten Frida Zetterström

  •   Publicerad 2024-02-26
  • Uppsala

Scenen 19/3 kl. 14.30


Att kläder är ett språk är dom flesta överens om, men hur lär du dig tala det på bästa sätt? I den här föreläsningen utmanas du att ifrågasätta dina egna invanda mönster och beteenden kring kläder, och vi tar en titt på hur mode används i tydliga maktsammanhang. Hur kommer det sig exempelvis att Putin alltid uppträder i kostym medan Zelensky oftast bär t-shirt? Är uniform alltid lika med respekt och varför sänder egentligen en slips och en hawaiiskjorta så olika signaler? Vem bestämmer vad ett klädesplagg betyder?

Frida ger oss dessutom lite trendtips, berättar om modemissar att undvika och bjuder på några riktiga stylisthemligheter. Du kommer att få massor med konkreta råd kring hur du kan skaffa dig ökat kläd(själv-)förtroende helt enkelt!

Frida Zetterström har varit verksam inom modebranschen i snart 20 år och syns ofta i TV (Bl. a TV4 Nyhetsmorgon) och hörs på radio. 2019 gav hon ut boken ”100 looks på 20 plagg”, tillsammans med Jenny Segergren. Hennes långa branscherfarenhet gör henne till en av Sveriges främsta modeexperter och en uppskattad föreläsare och stylist.

Frida Zetterström