60plus Mässan

Årets roligaste mässevent

för dig 60+

 

Artisten Maria Wells - När musiken dog, föddes romanen Den gömda kristallen

  •   Publicerad 2022-11-04
  •   Västerås

Scenen 23/11 kl. 11.00


När musiken dog, föddes romanen Den gömda kristallen. Skrivandet och musiken har alltid funnits med i Maria Wells liv och under pandemin tog författandet rejäl fart. Maria passade på att utbilda sig till lektör samtidigt som idén till Den gömda kristallen föddes.

”Helt plötsligt fanns det tid för eftertanke och reflektion. Minnen från barndomen väckte en nyfikenhet att skapa nya karaktärer och ge dem eget liv i en välkänd miljö. Boken har blivit lite av en memory lane, där berättelsens karaktärer upplever traditioner, som hör julen till, från min hemstad i Värmland. Självklart görs också några besök bland mina egna favoritställen i Stockholm och utomlands”, säger Maria.

Vid sidan av författandet har Maria Wells en mångårig karriär som sångerska med egna vocalgruppen Vocalettes och som soloartist. 2016 släppte Maria en CD med nyskriven musik av maken Robert Wells och texter skrivna av Camilla Läckberg.

Maria har turnerat som solist, i grupp och med Rhapsody In Rock under många år där hon sjungit med flera världsartister, bland annat Michael Bolton. På Youtube hittar man duetten How Am I Supposed To Live Without You, med dryga 9 miljoner visningar.

Föredraget presenteras i samarbete med 1,6 miljonerklubben

Maria Wells