60plus Mässan

Årets roligaste mässevent

för dig 60+

 

Aktuella 60plus Mässor

Personer på mässan i Västerås.

Uppsala

60plus Mässan Uppsala, Fyrishov

19-20 mars 2024

Välkommen till Uppsalas största livsstilsmässa för seniorer 60+

Äntligen dags för 60plus Mässan Uppsala! För 13:e gången går detta populära mässevent av stapeln i Fyrishov. Intresset för 60plus Mässan ökar för varje år. Det är kul att fler och fler företag i Uppsala med omnejd vill visa upp sig mot er 60plussare. Upptäck - Inspireras och få nya idéer till ett aktivt liv. Under två dagar träffar du massor av utställare från de flesta branscher.

Mässprogram

STORA SCENEN

11.05 – 11.20

ATT BLI EN MER ÄLDREVÄNLIG KOMMUN OCH REGION
- Erik Pelling kommunstyrelsens ordförande (S) och Helena Proos, regionstyrelsens ordförande (S).

Socialdemokraterna vill att äldre ska få bestämma själva över sitt liv och sin vardag. Det är ett långsiktigt åtagande där vi vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och samtidigt öka delaktighet i samhällsfrågor.

Vi har bl. a lyft fram vikten av att anpassa staden till äldres behov, med fokus på tillgängliga bostäder, brytande av ofrivillig ensamhet, fysisk och minskning av klyftan mellan stad och landsbygd. Så skapar vi ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

Socialdemokraterna

11.30 – 12.00

JILL TAUBE - DANS FÖR SJÄL OCH KROPP - TEORI OCH PRAKTIK

Var beredd på att inte bara möta Jill på scenen- där kommer också Kerstin Thorvall att presenteras och musik av Elvis och Sven-Ingvars att bjuda upp oss till dansig kravlös rörelse.

Jill Taube är läkare, författare, föreläsare, dansinstruktör och entreprenör med en STOR passion för dans och rörelse som verktyg för hälsa och för att hitta hem i sin kropp och knopp. Hon kombinerar sin läkargärning med specialisering i psykiatri med lika delar passion och kompetens för fysisk aktivitet i allmänhet och dans i synnerhet för att inspirera och guida till ett mer balanserat och hälsosamt liv, både för patienter, kursdeltagare och åhörare.

DansSteget är en verksamhet grundad av Jill, där kunskap om hälsa och kravlös dansglädje möts och blir redskap för att stödja psykisk och fysisk hälsa. Hennes arbete och engagemang är inriktade på att stärka individer genom rörelse, självreflektion och gemenskap.

Som ambassadör för 1,6 miljonerklubben, bidrar Jill aktivt till att främja kvinnors hälsa och välbefinnande.

Föredraget presenteras av 1,6 miljonerklubben

12.10 – 12.30

UBSS BUGGSKOLA - Lär dig grundstegen i Bugg med Uppsala Bugg & Swing Society

12.40 – 13.00

PRO OCH SPF SENIORERNA KRÄVER ETT NATIONELLT VACCINATIONSPROGRAM FÖR ÄLDRE
Det behövs ett sammanhållet system för vaccination av äldre. Flera av vaccinerna är väldigt dyra och alla har inte råd. PRO och SPF ställer tillsammans krav på regeringen. Ett samtal mellan PRO:s Marie Näslund och SPF:s Martin Engman, samhällspolitiska chefer inom respektive organisation, med frågestund efter.

13.15 - 13.35

MODEVISNING – ALLT FRÅN VARDAG TILL FEST MED PAGELLE
Presentation av säsongens hetaste mode från vardag till fest. Inspireras och sätt din unika touch på din vårgarderob. Kom med oss på en stilsäker resa genom säsongens mode! Pagelle

13.45 – 14.00

KRYSSNING - DET BEKVÄMA SÄTTET ATT ÅKA PÅ RUNDRESA
Kom och dröm dig bort till europas floder och världens alla hav. En kryssning låter dig uppleva flera destinationer under en och samma resa utan att du behöver packa upp mer än en gång. Kryssningar.se

14.05 – 14.20

ÅRETS RESENYHETER MED HÖGBERGS BUSSRESOR
Upptäck våra nya destinationer som väntar på att utforskas. Här får du en försmak av vad vi erbjuder för dina kommande äventyr, med fokus på komfort, kultur, och natur. Kom och inspireras till ditt nästa resmål med oss! Högbergs Bussresor

14.30 – 15.10

MODEMAKT – SÅ KOMMUNICERAR DU MED DINA KLÄDER med modeexperten Frida Zetterström

Att kläder är ett språk är dom flesta överens om, men hur lär du dig tala det på bästa sätt? I den här föreläsningen utmanas du att ifrågasätta dina egna invanda mönster och beteenden kring kläder, och vi tar en titt på hur mode används i tydliga maktsammanhang. Hur kommer det sig exempelvis att Putin alltid uppträder i kostym medan Zelensky oftast bär t-shirt? Är uniform alltid lika med respekt och varför sänder egentligen en slips och en hawaiiskjorta så olika signaler? Vem bestämmer vad ett klädesplagg betyder?

Frida ger oss dessutom lite trendtips, berättar om modemissar att undvika och bjuder på några riktiga stylisthemligheter. Du kommer att få massor med konkreta råd kring hur du kan skaffa dig ökat kläd(själv-)förtroende helt enkelt!

Frida Zetterström har varit verksam inom modebranschen i snart 20 år och syns ofta i TV (Bl. a TV4 Nyhetsmorgon) och hörs på radio. 2019 gav hon ut boken ”100 looks på 20 plagg”, tillsammans med Jenny Segergren. Hennes långa branscherfarenhet gör henne till en av Sveriges främsta modeexperter och en uppskattad föreläsare och stylist.

15.20 – 15.35

DANSUPPVISNING MED UBSS UPPSALA BUGG & SWING SOCIETY
Dansare från Uppsala Bugg & Swing Society visar svängig buggdans och berättar om kommande danskurser

LILLA SCENEN

11.10 – 11.25

VIDGA DINA VYER MED SENIORUNIVERSITETET
Presentation av Senioruniversitetets högklassiga programutbud. Vi erbjuder inte bara kunskaper till glädje och nytta utan även chansen att skapa nya kontakter. Senioruniversitetet

11.35 – 11.50

FRAMTIDENS HÄLSA - Bli en del av våra kliniska studier
Vi berättar om en av våra kliniska studier med fokus på äldre. Hur kan du bidra till medicinsk forskning och hjälpa till att forma framtidens behandlingar? Låt oss tillsammans forma en hälsosammare framtid. Clinical Trial Consultants / Försöksperson.se

12.00 – 12.15

SMARTA ENERGIHEM MED UPPLANDS ENERGI
Vill du göra ditt hem energismart? Behöver du se över uppvärmningen av ditt hus eller vill du tjäna pengar när solen skiner? Vi berättar hur du kan göra det. Upplands energi

12.20 – 12.35

FÖREBYGG EN ID-KAPNING – Så skyddar du dig
Vi visar hur en Id-kapning går till och hur du kan skydda dig mot bedrägeribrott med våra tjänster. Förebygg / FB Säkerhetstjänster

12.45 – 13.00

OPTIMERA DIN PENSION
Vi tipsar om hur rätt planering kan ge dig hundratusentals kronor mer till pensionen. Många missar viktiga möjligheter och gör onödiga misstag när de planerar för eller ska ta ut sin pension. Skandia

13.40 - 13.55

LÄR DIG MER OM FULLMAKTER/FRAMTIDSFULLMAKTER
Information och tips kring hur du kan få hjälp med dina bankärenden både idag och den dag du själv inte har förmågan att utföra dem själv. Nordea

14.05 – 14.20

ELIZABETH B - Elegans och Hållbarhet med Kokt Lin och Silk Lin
Upptäck ElizabethB:s unika kollektion, där vi berättar om skillnaden mellan kokt lin, känt för sin hållbarhet och skrynkeltålighet, och silk lin, som erbjuder en oslagbar mjukhet och lätthet. Våra kläder kombinerar traditionellt hantverk med modern design, perfekt för den medvetna kvinnan.

Missa inte!

GRATIS HÅRSTYLING & MAKEUP
Under båda dagarna 10.00 – 16.00 kan du få en fin makeup eller passa på att få håret stylat av de duktiga eleverna från Drottning Blankas Gymnasieskolas Hantverksprogram (Frisör, barberare och hår- och makeupstylist)

BINGO
I Idrottens Bingos monter kan du spela Gratis Bingo med fina priser båda dagarna kl. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00

GOLF – PUTTA MED PRO!
Kom förbi vår puttmatta och snacka lite golf. Är du skicklig kan du vinna en lott! I PRO Golf handlar det bara om golf, golf, golf samtidigt som du får PRO:s alla rabatter.

UPPTÄCK CORNHOLE – SPELET SOM TAR DIG MED STORM!
Utan förkunskaper och fullt med skratt! Ta dina fyra "bags", sikta och träffa målet - det är så enkelt! Men var beredd på en sak: du kommer inte kunna sluta spela! Kom och upptäck det roliga med Cornhole på Uppsala Summer Zone i sommar - vi ses där!

FOTA DIG I VÅR SELFIE-KAMERA
Har du fått en makeover eller vill du ta en porträttbild med vännen? Ta en gratis selfie I vårt fotobås. Tryck på en knapp, fotot tas, scanna koden och vips har du bilden i din telefon. Så enkelt!

Mer roliga aktiviteter fylls på löpande…

Reservation för att ändringar i programmet kan ske med kort varsel

STORA SCENEN

11.05 - 11.20

GYMPA MED FRISKIS
Det är aldrig för sent att börja träna. Friskis&Svettis har träning för alla åldrar, otränad som tränad oavsett ålder. Vi kör ett pass Seniorträning på scen och även du kan hänga på! Friskis & Svettis

11.30 - 11.45

AKTIVA ÄLDRE - DET BÖRJAR MED GLÄDJE
”Aktiva äldre” är en satsning för att vi seniorer ska ha samma möjlighet som alla andra till gemenskap, aktivitet och glädje. På scen; representanter från LF Uppsala, IFU Arena och Uppsala kommun som berättar mer!

"Aktiva äldre" är ett samarbete mellan LF Uppsala, Uppsala kommun och IFU Arena som främjar aktiviteter och möjligheter för äldre att engagera sig fysiskt och socialt. IFU Arena fungerar som en central punkt för detta och där erbjuds olika aktiviteter som är anpassade för äldre. LF Uppsala, IFU Arena och Uppsala kommun

12.00 – 12.30

PÅ HÖGA KLACKAR - SKÖNHETENS ÅLDERSLÖSA RESA MED BIRGITTA STUBBING
Med sin unika position som Europas äldsta arbetande modell bjuder Birgitta på en unik inblick i en fascinerande karriär och livshistoria, samtidigt som hon lyfter fram vikten av att leva autentiskt och med självförtroende, oavsett ålder eller omständigheter.

Birgitta Stubbing, 90 år, är Europas äldsta arbetande modell och en ikon inom modevärlden. Hon började sin bana på 1960-talet och har sedan dess utmanat åldersnormerna inom branschen med sin tidlösa elegans och professionalism.

Utöver sin framgångsrika modellkarriär är Birgitta även ambassadör för 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Genom sitt arbete och sitt liv visar hon på kraften i att leva fullt ut vid varje ålder, och inspirerar oss att omfamna åldrande med grace och styrka.

12.35 – 12.50

UBSS BUGGSKOLA - Lär dig grundstegen i Bugg med Uppsala Bugg & Swing Society

12.55 – 13.10

OMATAKKI - Inspireras av en late bloomer inom textildesign och slow fashion.
Merja Parviainen sa upp sig från en välbetald anställning för att satsa på sin dröm som 58-åring. Va! Kan man göra så? Idag är hon grundaren av OmaTakki som skapar unika förgstarka plagg till dig som vågar ta plats. Välkommen till en inspirerande föreläsning om mod, tvivel, motivation och drivet mot ett nytt läge som 60-plussare. OmaTakki

13.15 – 13.35

MODEVISNING – ALLT FRÅN VARDAG TILL FEST MED PAGELLE
Presentation av säsongens hetaste mode från vardag till fest. Inspireras och sätt din unika touch på din vårgarderob. Kom med oss på en stilsäker resa genom säsongens mode! Pagelle

13.45 – 14.00

RUNSTENAR I UPPLAND – EN DÖRR TILL VIKINGATIDEN
I Uppland finns flest runstenar i världen – ca 1300 stycken. Runorna är nordbornas äldsta skriftspråk och runstenarna är viktiga historiska källor som ger oss en spännande inblick i vikingarnas värld. Vem reste en runsten, varför och vad står det egentligen på dem? Kom och lyssna till Robin Lucas, arkeolog på Upplandsmuseet, som berättar om Upplands unika runstenar. Upplevelsernas Uppland

14.05 – 14.20

SKYDDA DIG MOT BEDRÄGERI OCH HANDLA SÄKERT PÅ NÄTET
Konsument Uppsala presenterar ett viktigt föredrag med fokus på att undvika bedrägerier och säker näthandel. Du får verktyg och kunskaper för att identifiera och skydda oss mot de vanligaste bedrägerierna online, samt praktiska råd för att handla säkert på internet. Få konkreta tips för att skydda din information och ekonomi online. Konsument Uppsala

14.30 – 15.10

FRÅN SKISS TILL SPOTLIGHT: GLITTER, GLAMOUR OCH SKAPANDE
med Lars Åke 'Babsan' Wilhelmsson

Lars-Åke Wilhelmsson, mer känd som dragshowartisten Babsan, har också en imponerande karriär som skräddare och designer av scenkostymer. Hans arbete som designer sträcker sig över flera årtionden, där han har bidragit till att skapa några av de mest minnesvärda och spektakulära kostymerna inom svensk underhållning och teater. Genom åren har Wilhelmsson bidragit till att höja standarden på scenkostymer i Sverige, och har setts i allt från Melodifestivalen till stora teaterproduktioner.

LILLA SCENEN

11.10 – 11.25

STORLIENS - OCH STORLIEN HÖGFJÄLLSHOTELLS HISTORIA
Storlien Högfjällshotell är ett legendariskt fjällhotell med en spännande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1880-talet då järnvägen kom till byn och den kände Doktor Westerlund etablerade hälsoverksamhet på platsen. Det var sedan i Storlien på 1920-talet som svensk utförsåkning såg dagens ljus för första gången. Dagens hotell invigdes 1935 och blev med tiden nordens största och populäraste fjällhotell. Under många år vallfärdade kändisar, skidentusiaster och naturälskare dit varje år. Efter att ha varit mer eller mindre stängt i över 20 år, har det nyligen öppnat igen efter en omfattande och pietetsfull renovering.

Hör hotellets representant Magnus Jönsson berätta och visa bilder från Storliens- och Storlien Högfjällshotells spännande historia från järnvägens invigning 1882 tills idag då hotellet åter välkomnar gäster från när- och fjärran!

11.35 – 11.50

GOTT IDAG OCH I FRAMTIDEN
En föreläsning med tankar runt måltider för dig som är 65+. Vi delar med oss av våra tankar kring matens betydelse för ett aktivt och välmående liv i äldre år. Vårt mål är att varje måltid inte bara ska vara en källa till näring, utan även ett tillfälle för glädje och samvaro.
Måltidsservice Uppsala kommun

11.55 – 12.10

EN AKTIV VARDAG PÅ VARDAGAS BOENDEN
Karin Bondeson, verksamhetschef på Villa Hovstallet talar om ”Vår Äldreomsorg - Den goda dagen” Ditt boende hos oss är ditt hem och vårt mål är att du ska trivas. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Alla dagar ska kännas meningsfulla och innehållsrika. Och dina vänner och närstående är givetvis alltid välkomna Vardaga

12.20-12.35

ÄLDREMOTTAGNINGAR - VAD ÄR DET?
Äldremottagningen på vårdcentralen finns för att kunna ge ett bra omhändertagande av äldre personer som löper risk för stora vårdbehov. Men vad är en äldremottagning och för vem finns den till? Region Uppsala, Nära & Effektiv vård

12.45 – 13.00

HAR DU SYNPUNKTER PÅ DIN VÅRD? KOM TILL OSS!
Du som besöker vården i Uppsala län ska få ett bra bemötande och en vård av god kvalitet. Du ska bli bemött med respekt och informationen ska vara lätt att förstå. Patientnämnden hjälper dig som patient eller närstående att föra fram klagomål om du inte är nöjd med den vård du fått. Vi berättar hur du går tillväga. Patientnämnden

13.40 - 13.55

SÅ BEHÅLLER DU FRISKA TÄNDER LÄNGRE
Folktandvården ger råd och svarar på frågor om vad du själv kan göra för att behålla en god munhälsa. Anneli Mattsson, tandhygienist och samordnare för Kunskapscentrum för äldretandvård

14.05 – 14.20

HUR MYCKET SKATT VILL DU BETALA? VAD SÄGER EU?
En av de mest avgörande frågorna inför valet till EU-parlamentet n anser Sverigedemokraterna vara vem som ska bestämma om svenska skatter. Vi ser en oroande trend att flytta över en allt större del av vår beslutanderätt från Sveriges Riksdag till Europaparlamentet. Hur mycket makt kan vi avsäga oss om vi fortfarande ska ses som en suverän stat? Regionråd Christer Olsson, Sverigedemokraterna

Missa inte!

GRATIS HÅRSTYLING & MAKEUP
Under båda dagarna 10.00 – 16.00 kan du få en fin makeup eller passa på att få håret stylat av de duktiga eleverna från Drottning Blankas Gymnasieskolas Hantverksprogram (Frisör, barberare och hår- och makeupstylist)

BINGO
I Idrottens Bingos monter kan du spela Gratis Bingo med fina priser båda dagarna kl. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00

GOLF – PUTTA MED PRO!
Kom förbi vår puttmatta och snacka lite golf. Är du skicklig kan du vinna en lott! I PRO Golf handlar det bara om golf, golf, golf samtidigt som du får PRO:s alla rabatter.

UPPTÄCK CORNHOLE – SPELET SOM TAR DIG MED STORM!
Utan förkunskaper och fullt med skratt! Ta dina fyra "bags", sikta och träffa målet - det är så enkelt! Men var beredd på en sak: du kommer inte kunna sluta spela! Kom och upptäck det roliga med Cornhole på Uppsala Summer Zone i sommar - vi ses där!

FOTA DIG I VÅR SELFIE-KAMERA
Har du fått en makeover eller vill du ta en porträttbild med vännen? Ta en gratis selfie I vårt fotobås. Tryck på en knapp, fotot tas, scanna koden och vips har du bilden i din telefon. Så enkelt!

Mer roliga aktiviteter fylls på löpande…

Reservation för att ändringar i programmet kan ske med kort varsel

Pensionär hos frisör på en mässa

Många nya utställare och roliga aktiviteter

Under två dagar finns länets och Sveriges intressanta och spännande företag på plats som utställare. Missa inte att träffa företag/ organisationer/verksamheter som ställer ut under teman som hem & inredning, nöje, bygg & boende, kommun & region, hobby & fritid, finans & ekonomi, turism & resor, sport & träning, teknik & motor, olika organisationer, föreningar och politiska partier mm.

Nu ännu lättare för dig som besöker oss

60plus Mässan genomförs i Fyrishov. Det är lätt att komma hit. Bussen stannar utanför och för dig som kör bil finns det gott om parkeringar. Hela mässan ligger i samma lokal, vilket gör det smidigt och enklare för dig som besökare.

Pensionär på föreläsning på mässa

Fullspäckat scenprogram

Under dagarna bjuds ett digert och varierat program av både föredrag, underhållning och aktiviteter på scenen och på mässan. Det händer saker hela tiden i utställarnas montrar. Allt samlat på samma plan, vilket gör det enkelt för dig som besökare. Utställarlistan och mässprogrammet med tider presenteras senast månad innan mässan.

Tävlingar, erbjudanden, aktiviteter

Du kommer att ha chans att vinna en massa exklusiva priser. Utställarna kommer att ha exklusiva mässerbjudanden och egna aktiviteter / tävlingar.

Vinnare korade

Grattis Mats, Gerd, Rose-Marie, Susanne, Jerker och Farzaneh

  • 2024-04-02
  • Uppsala

Nu är vinnarna i vår tävling från 60plus Mässan Uppsala korade! Se här om du har vunnit!

Läs mer
Frida Zetterström

MODEMAKT – SÅ KOMMUNICERAR DU MED DINA KLÄDER med modeexperten Frida Zetterström

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Scenen 19/3 kl. 14.30 Att kläder är ett språk är dom flesta överens om, men hur lär du dig tala det på bästa sätt? ? I den här föreläsningen utmanas du att ifrågasätta dina egna invanda mönster och beteenden kring kläder

Läs mer
Lars Åke 'Babsan' Wilhelmsson

Från skiss till spotlight: Glitter, glamour och skapande med Lars Åke 'Babsan' Wilhelmsson

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Scenen 20/3 kl. 14.30 Lars-Åke Wilhelmsson, mer känd som dragshowartisten Babsan, har också en imponerande karriär som skräddare och designer av scenkostymer.

Läs mer
Birgitta Stubbing

På höga klackar - skönhetens ålderslösa resa med Europas äldsta modell Birgitta Stubbing

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Scenen 20/3 kl. 12.00 Med sin unika position som Europas äldsta arbetande modell bjuder 90-åriga Birgitta på en unik inblick i en fascinerande karriär och livshistoria.

Läs mer
Pagelle

MODEVISNING – Allt från vardag till fest med Pagelle

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Scenen 19/3 och 20/3 kl. 13.15 PAGELLE visar det senaste inom vårens mode.

Läs mer
Jill Taube

Jill Taube - dans för själ och kropp: Teori och praktik

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Scenen 19/3 kl. 11.30 Var beredd på att inte bara möta Jill på scenen - här kommer också Kerstin Thorvall att presenteras och musik av Elvis och Sven-Ingvars att bjuda upp oss till dansig kravlös rörelse.

Läs mer
Stil & Mode

Välkommen till Temat "Stil & Mode" på 60plus Mässan Uppsala

  • 2024-02-26
  • Uppsala

I år sätter vi fokus på tidlös elegans och personlig stil på 60plus Mässan i Uppsala med vårt spännande tema "Stil & Mode". Vårt mål är att inspirera och uppmuntra dig att uttrycka din unika stil.

Läs mer
Makeup & hårstyling

Bli vårfräsch! Få gratis makeup & hårstyling

  • 2024-02-26
  • Uppsala

19/3 och 20/3 kl. 10.00 – 16.00 Missa inte chansen att få en gratis makeup, hårstyling eller färganalys av de duktiga eleverna på Drottning Blankas Gymnasieskola.

Läs mer
Lär dig Bugga med UBSS

Lär dig Bugga med UBSS

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Stora Scenen 19/3 kl. 12.10 samt 20/3 kl. 12.35 håller UBSS liten Buggskola – Lär dig grundstegen i Bugg.

Läs mer
Dansuppvisning

Dansuppvisning med Uppsala Bugg & Swing Society

  • 2024-02-26
  • Uppsala

Stora Scenen 19/3 kl. 15.20 Svänger det ordentligt med Dansklubben UBSS (Uppsala Bugg & Swing Society) när de visar upp bugg!

Läs mer

Bra att veta

 Datum

19-20 mars 2024

   Plats

Fyrishov, Uppsala

Idrottsgatan 2, 753 33 Uppsala

   Öppettider

10.00 -16.00 båda dagarna

 Biljetter

På plats: 70:- 
Du kan också förköpa din biljett. Klicka här!
För gruppbokning kontakta oss på info@60plus.se

   Parkering

Det finns mängder av parkeringar runt Fyrishov (avgift).

Läs mer om parkering Fyrishov här!

   Servering

Det serveras kaffe, gott fikabröd, smörgåsar, dagens lunch i arenans restaurang

   Garderob

Bemannad garderob finns (20:-)

 

Hitta hit
   Med buss

Du kan åka vit ringlinje 1 eller lila linje 10 till/från oss, men även orange linje 8 funkar om du kliver av vid Svartbäckens vårdcentral.

   Med bil

Från E4 ta avfart 188 och kör mot Uppsala, följ skyltarna. Från övriga infarter finns det tydliga skyltar. Det finns gott om parkeringsplatser!