logga1.jpg

Pressinformation

Premiär för 60plus Mässan i Hudiksvall 24-25 april 2018

2018-04-18

För första gången ska nu populära 60plus Mässan etablera sig och slå upp portarna i Hudiksvall, Glysisvallen, 24-25 april. 60plus Mässan är mässan som vänder sig till den aktiva senioren och över 50 spännande utställare inom olika branscher möter upp glada och intresserade besökare i sina bästa år! Denna mässa kommer att vara återkommande, med målet att växa som den gör på andra mässorter.

60plus Mässan riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder
Dagens seniorer och 60plussare är aktiva och umgås mycket med vänner. De reser långt och ofta - gärna på äventyrsresa, skypar, bloggar, shoppar, bygger om och nytt, inreder, tränar, jobbar, bor bekvämt, går på kurs och njuter verkligen av livet. Det har 60plus Mässan tagit fasta på!

60plus Mässan är det stora eventet för länets invånare och långt ifrån en traditionell seniormässa. "Det finns alldeles för få moderna evenemang för alla kring 60 år och uppåt. Dagens seniorer är aktiva, intresserade och vill uppleva roliga saker och förverkliga drömmar" säger Pia Brunell som är en en av arrangörerna för 60plus Mässan.

Att dagens senior är en stor, intressant och viktig målgrupp för företag, kommuner, föreningar och organisationer, står helt klart. ”Vi ser att intresset att fysiskt kunna träffa 60plussarna i det egna länet växer för varje år. Detta har verkligen blivit en naturlig och viktig del i företagens marknadsföring” fortsätter Laila Fridh, mässarrangör och VD. Vi ska nu utveckla mässan i Hudiksvall så att den växer till den bästa träffpunkten för verksamheter, och där man som besökare hittar allt av intresse främst i den egna regionen/kommunen.

Över 20 föredrag och 50 utställare
Det blir två roliga dagar fulla med aktivitet, spännande utställare, intressanta seminarier med kända och omtyckta talare, tävlingar mm. Utställarna medverkar på 60plus Mässan under teman som bl. a resor, turism, hälsa, friskvård & träning, elektronik, tv & telefoni, boende, bilar, juridik, hemservice, inredning & möbler, politiska partier mm. Det blir även ett delikatesstorg med gott mathantverk.

Drop-in till Scenen. Några tips på vad som händer. 
- Östen Ericsson från ”Östen med resten” kommer att underhålla
- Charlotta Huldt, ambassadör för 1,6 miljonerklubben talar om klubbens stora arbete för kvinnors hälsa
- Förre utrikeskorrespondenten Malcolm Dixelius berättar om sina resor bl.a i Östra Europa.
- Vinexperten Gunilla Hultgren Karell, känd från TV lär oss om goda viner

Café / Restaurang finns på arenan.

Plats Glysisvallen, Promenaden, Hudiksvall. Öppettider kl. 10.00-16.00 båda dagarna. Entré 60 kr www.60plusmassan.se

Bilder/mer info: Kontakta Laila Fridh 070-7566672 info@60plus.se


Om företaget 60plus Gruppen i Sverige AB
Startades 2008 initialt som communityn 60plus.se av Pia Brunell och Laila Fridh. I 60plus Gruppen i Sverige AB ingår idag 60plus Mässan. 2009 fick 60plus.se Bona Postulata-priset för sin nyskapande affärsidé och goda förutsättningar till snabb utveckling. Denna utmärkelse tilldelas årligen från 15 välkända företag och näringslivsorganisationer i Uppland.

Om 60plus Mässan
60plus Mässan är en årligt återkommande mässa för seniorer som sedan 2011 genomförs i bl. a Uppsala, Hudiksvall, Gävle, Falun och Västerås. Mässan är en unik träffpunkt för länets aktiva seniorer och lokal service, företag och organisationer.

Pressinformation

60plus Mässan och 1,6 miljonerklubben för kvinnors hälsa

2018-02-21

60plus Mässan och 1,6 miljonerklubben har tecknat samarbetsavtal för 2018. Vi är glada att kunna sprida budskapet om kvinnors hälsa tillsammans med 1,6 miljonerklubben i Uppsala, Hudiksvall, Gävle, Falun och Västerås. Budskapet är viktigt och alltid aktuellt – hälsa och livskvalitet för alla kvinnor!

”Det arbete som 1,6 miljonerklubben gör för att sprida kunskap om kvinnohälsa och samla in pengar till medicinsk forskning om bl. a kvinnohjärtat, är oerhört viktigt och med detta samarbete kan vi bidra till deras arbete för bättre hälsa och livskvalitet för alla kvinnor” säger Laila Fridh, VD på 60plus Mässan

”Tillsammans med 60plus Mässan kommer vi att kunna nå ut till kvinnor i dessa orter med vårt budskap om kvinnohälsa. Forskning på kvinnohälsa släpar efter och med din hjälp kan vi ändra på det” säger Alexandra Charles von Hofsten, ordförande och grundare av 1,6 miljonerklubben.

På 60plus Mässorna kommer 1,6 miljonerklubben finnas representerade som utställare där mer information finns att få, möjlighet att bli medlem och stödja forskningen om kvinnohjärtat genom att bland annat köpa en liten pin av den lilla röda skon. Varje år delar 1,6 % 2,6 miljonerklubben ut forskningsstipendier tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Alexandra Charles och Charlotta Huldt presenterar 1,6 miljonerklubben och berättar om betydelsen av att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet igenom. Alexandra eller Charlotta finns på scenen på våra 60plus mässor.

För mer information eller bilder kontakta Laila Fridh, 60plus Mässan 070-6310914. info@60plus.se eller Inger Söderholm, 1,6 miljonerklubben 0709-969599 inger@1.6miljonerklubben.com

Om 60plus Mässan
 Startades 2008 initialt som communityn 60plus.se av Pia Brunell och Laila Fridh. 60plus Mässan är årligt återkommande seniormässor som sedan 2011 genomförs i bl. a Uppsala, Hudiksvall, Gävle, Falun och Västerås. Mässan är en unik träffpunkt för länets aktiva seniorer och service, företag och organisationer.
 
www.60plusmassan.se

Om 1,6 miljonerklubben
 1,6 miljonerklubben är en ideell kvinnohälsoorganisation som grundades 1998 av Alexandra Charles och som arbetar för kvinnors hälsa. Vi informerar och inspirerar till bättre hälsa och värnar om kvinnans situation i samhället i stort, bland annat på arbetsmarknaden och som kulturbärare.Vi arbetar för att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och läkarutbildning. Vi driver även egna projekt för kvinnors hälsa med fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning.
 
www.1.6miljonerklubben.com

Pressinformation

60plus Mässan Uppsala flyttar till nya IFU Arena, Gränby

2016-10-04

Efter sex år på Fyrishov flyttar seniormässan 60plus Mässan till nybyggda IFU Arena Gränby. 60plus Mässan har sedan starten 2011 utvecklats till att bli Uppsalas största seniorarrangemang med över 5300 besökare och 130 utställande företag / verksamheter.

"Med flytten till IFU Arena Gränby kommer vi att kunna växa och utveckla mässan ytterligare. Vi har länge saknat möjligheter att kunna erbjuda både våra besökare och utställare en arena som fullt ut står för det vi vill förmedla med 60plus Mässan - en positiv och trevlig atmosfär som inbjuder till kontakter" säger Laila Fridh och Pia Brunell, arrangörer för 60plus Mässan

"Vi är verkligen glada för den här möjligheten. Förutom att vara en imponerande arena har IFU Arena en mycket hög servicenivå, restaurang/café som serverar god och närproducerad mat, bättre tillgänglighet och gratis parkering samt gott om plats för mässan att ta emot ännu fler besökare och utställare... " fortsätter Laila Fridh.

Nästa 60plus Mässa i Uppsala blir den 23-24 mars 2017.Pressmeddelande 2015-10-01

60plus Mässan presenterar flera nya mässorter 2016

Med över 20 genomförda 60plus Mässor sedan starten 2011 öppnar vi nu upp för några nya spännande orter nästa år. Våren inleds med Uppsala (Fyrishov) 17-18 mars och därefter premiären för 60plus Mässan i Stockholm/Solna (Solnahallen) 12-13 april. Till hösten kommer vi att genomföra tre mässor. Det blir premiär för Gävle (Gavlerinken) 20-21 september sen följer Falun (Lugnet Arena) 26-27 oktober och Västerås (Bombardier Arena) 17-18 november.

Pressmeddelande 2014-03-18

Stort intresse för 60plus Mässan Uppsala 25-26 mars

Att dagens senior är en intressant och viktig målgrupp för Upplands företag och andra verksamheter står helt klart när det närmar sig 60plus Mässan i Fyrishovs nya Multihallar. 60plus Mässan har sedan starten 2011 blivit ett viktigt och eftertraktat event för företagare att visa upp sig mot länets seniorer och intresset för att ställa ut på årets 60plus Mässa har varit större än någonsin. I år medverkar 140 utställare inom alla typer av branscher på den fullbokade mässan.

Under två dagar presenteras ett stort utbud av vad man som senior kan uppleva, göra, resa till, köpa och få reda på inom olika verksamheter. Möjligheter ges att prova-på, ställa frågor och få svar.

Bredd på utställare
Över 140 utställare gör mässan bredare än någonsin med teman som motor, hälsa, bygg, mode, resor, inredning, teknik, bank & finans, bostad, turism, nöjen, sport, choklad, trädgård, samhälle, mat mm.Årets trend är utlandsboende, turistmål, kläder & accessoirer och mat.

Det blir modevisning, intressanta seminarier om mindfullness, Ryssland, resor, hälsa, mat & vin, äldrefrågor, politik, juridik, mode mm. Tävling med exklusiva priser, Mysig pianolounge, underhållning, vinbar och mycket annat. 
 
Ladda för två fullspäckade långa dagar. Varmt välkommen till Uppsalas största seniorevent!


Pressmeddelande 2013-11-10

60plus Mässan för den aktiva senioren i Västerås 20-21 november

20-21/11 är det för andra året dags för 60plus Mässan i Bombardier Arena Västerås. Mässan riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder. Arrangörerna lovar två dagar fulla med upplevelser i form av hundra omväxlande utställare samt seminarier blandat med musik och blandade aktiviteter

Rekordmånga utställare i två hallar
Nära 100 företag från länet och Sverige kommer att ställa ut på denna varierande mässa under teman som: turism, äventyrs- och kryssningsresor, personlig hälsa och friskvård, vård & omsorg, hjälpmedel, elektronik, tv och telefoni, mode & heminredning, hantverk, golf, för den motorintresserade finns utställare av bilar, husbilar, exklusiva veteranbilar. Bank, försäkring, juridik hemtjänst, it & data, kursverksamhet, politiska partier mm. mm.

Många seminarier och ”prova-på” aktiviteter
I år blir det ännu fler seminarier och prova-på aktiviteter. Båda dagarna bjuds på omväxlande talare inom bl. a resor, nöjen, heminredning, hälsa och friskvård, investeringar, samhällsfrågor och turism varvat med mängder av prova-på aktiviteter. Dessutom erbjuds besökarna bl. a gratis syn- och hörseltester, fotanalys, massage, yoga, behandlingar, mässrabatter, skönhetsvård, provsmakningar och tävlingar med mängder av fina priser.

Speciella höjdpunkter bland föreläsarna
Jan Holmström
, vinexpert, gastronom och journalist  med inriktning på vin, mat och kulturhistoria. Han är chefredaktör på Vårt Nya Kök och ansvarig för Allt om Mat:s vingrupp. Jan provar cirka 5 000 viner per år, i en rad olika sammanhang.

Jan föreläser om konsten att resa i vindistrikt. Han kommer att ge utförliga, konkreta tips på hur man får ut det mesta av sin resa och beskriva såväl fallgropar som lyckokast. 20/11 kl 13.00

Hannu Sarenström är författare och trädgårdsinspiratör. Han blev ett välkänt ansikte i och med sin medverkan i SVT-programmet Gröna rum och ibland syns han också på morgnarna i TV4. Sedan dess har han inspirerat tusentals trädgårdsvänner genom föredrag, utställningar, böcker och sin fantastiska trädgård på Kinnekulle.

Hannu kommer i en underhållande ton dela med sig av sina tankar om mat och trädgård i en trevlig kombination. 21/11 kl 13.00

Gabriel Forss. Den mycket uppskattade allsångsledaren Gabriel Forss bjuder in alla besökare till gemensam sångstund med ett urval svängiga och välbekanta låtar. Missa inte detta tillfälle att sjunga under ledning av Sveriges meste körledare! Ackompanjemang av Joachim Forss. 21/11 kl.14.00

Gabriel Forss slog igenom 1997 när han vann Melodifestivalen med gruppen Blond. Därefter har vi stött på den allsidige Gabriel som programledare i SVT, som sånglärare i TV3 och som finalist i Körslaget på TV4.

Träffa vänner och mingla i den trevliga piano-loungen
60plus Mässan samlar länets 60plussare under två dagar. Många tar tillfället i akt att samtidigt som man går runt på mässan, träffa vänner och bekanta, ta en fika, lunch eller ett glas vin och passa på att mingla och lyssna på vår fantastiska pianist Daniel Larsson  som underhåller med sköna jazztoner i pianobaren ”Lounge Käkeläs”. 

 
Pressmeddelande 2013-09-21

Dags för 60plus Mässan Falun 30-31 oktober 2013

För andra året är det nu dags för 60plus Mässan i Lugnets Sporthall, Falun. Mässan som är en seniormässa, riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder. Det blir två dagar fulla med upplevelser i form av massor av omväxlande utställare samt seminarier blandat med musik och aktiviteter.

Massor av utställare
Över 60 utställare från länet och Sverige finns med på denna varierande mässa under teman som ex: nära och allmän turism, äventyrs- och kryssningsresor, personlig hälsa och friskvård, vård & omsorg, hjälpmedel, elektronik, tv och telefoni, heminredning, för den motorintresserade finns utställare av bilar, hemtjänst, it & data, kursverksamhet, politiska partier mm. mm.

Många seminarier och ”prova-på” aktiviteter
I år blir det ännu fler seminarier och prova-på aktiviteter. Båda dagarna bjuds på omväxlande talare inom bl. a resor, hälsa och friskvård, samhällsfrågor och turism varvat med mängder av prova-på aktiviteter, mässerbjudanden och tävlingar med mängder av fina priser.

Speciella höjdpunkter bland seminarierna
Lyssna på trädgårdsexperten Gunnel Carlson, författare och trädgårdsjournalist. När hon inte medverkar i SVT 1:s ”Gokväll” resor hon gärna och förmedlar sina stora kunskaper om trädgårdar, kryddor och exotiska växter.  Gunnel kommer att föreläsa om trädgården som grön passion och hur vi kan bli mer stolta över våra egna gröna rum. (30/10 kl 13.00)

Kom och inspireras av elitsimmaren och hälsoinspiratören Jeanette Djerf som kommer att föreläsa på temat ”Med livskvalitet i fokus” och tipsa om hur vi kan hitta balans i livet genom att tänka rätt och göra egna aktiva val. Lev nu, lev gott, må bra! (31/10 kl 13.00)

Båda talarna kommer att finnas representerade hos vår utställare Grand Tours efter seminarierna.

Plus ett späckat seminarieprogram från morgon till eftermiddag.

Träffa vänner och mingla i den trevliga piano-loungen
60plus Mässan samlar länets 60plussare under två dagar. Många tar tillfället i akt att samtidigt som man går runt på mässan, träffa vänner och bekanta, ta en fika, lunch eller ett glas vin och passa på att mingla och lyssna på vår fantastiska jazzpianist Daniel Larsson som underhåller med sköna klassiker i pianoloungen.

Genomförs på flera orter i Sverige
60plus Mässan kommer nära den lokala senioren och är årligt återkommande. Nu är det alltså dags för Falun. Det stora senioreventet 60plus Mässan genomförs även i Uppsala, Halmstad, Västerås

60plus Mässan 30-31 oktober 2013, Lugnet Sporthall. Öppettider onsdag. 10-16, torsd. 10-16. Entré 50:-

 

60plus Mässan kommer till Falun 25-26 oktober

Pressmeddelande 2012-09-21

Det här är mässan som riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder. Arrangörerna lovar två roliga dagar fulla med aktivitet, omväxlande utställare, intressanta seminarier med kända talare blandat med underhållning, tävlingar och tid för att umgås och mingla runt. Under två dagar samlas företag, organisationer och myndigheter från Dalarna och Sverige under teman som Hälsa & Hobby, Hem & Nöjen, Mode & Skönhet, Vård & Omsorg, Turism & Resor, Sport & Fritid mm.

60plus Mässan utgår ifrån dagens "60-plussares" intressen och behov
60plus Mässan är så långt ifrån en traditionell seniormässa man kan komma. "Det finns alldeles för få evenemang för seniorer kring 60 år och uppåt. Dagens 60plussare vill uppleva roliga saker och förverkliga drömmar. Våra mässor är för den aktiva senioren, med teman som intresserar dem" säger Pia Brunell & Laila Fridh, arrangörer för 60plus Mässan.

Kända gäster på scen
Scenen kommer att gästas av intressanta gäster som bl. a TV-reportern Bo Holmström, Malin Berghagen - känd hälsoinspiratör, Malcolm Dixelius - journalist och Rysslandkännare, samt mat- och vinexperten Jan Holmström.

Genomförs på flera orter i Sverige
60plus Mässan skall komma nära den lokala senioren och vara årligt återkommande. Nu är det alltså dags för Falun. Det stora senioreventet 60plus Mässan genomförs även i Uppsala, Halmstad, Västerås

60plus Mässan 25-26 oktober 2012, Lugnet Sporthall. Öppettider torsd. 10-18, fred. 10-16. Entré 40:-

 
Pressmeddelande 2012-04-03

Nu kommer 60plus Mässan till Halmstad Arena 26-27 april

Mässan som är en seniormässa, riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder. Arrangörerna lovar två dagar fulla med upplevelser i form av omväxlande utställare samt seminarier blandat med musik och standup-comedy.

Under två dagar kommer företag, hantverkare och myndigheter från Halland och Sverige att medverka under teman som Hälsa & Hobby, Hem & Nöjen, Mode & Skönhet, Vård & Omsorg, Turism & Resor, Sport & Fritid. Det blir också underhållning, tävlingar och tid för att umgås och mingla runt.

60plus Mässan utgår ifrån 60-plussarens intressen och behov
60plus Mässan arrangeras av vänskapsklubben 60plus.se. Sedan 2008 är Pia Brunell och Laila Fridhs vänskapsklubb en samlingsplats på nätet för 60-plussare från hela Sverige som umgås, diskuterar och delar erfarenheter. Arbetet med 60plus.se har gett dem god insyn i vad som är viktigt för dagens seniorer. Att vidareutveckla samlingsplatsen 60plus.se till fysiska träffpunkter i form av mässor är ett naturligt steg för dem.

Och dagens 60-plussare vet vad de vill ha, är självständiga och ställer krav.
”För oss är det helt naturligt att vi nu också arrangerar mässor som vänder sig till den aktiva senioren runt 60 år och uppåt. Det finns alldeles för lite evenemang för dagens tuffa, aktiva seniorer. Tillsammans med våra utställare skapar vi roliga, intressanta och givande mässor för den aktiva 60-plussaren.” säger Pia Brunell & Laila Fridh.

60plus Mässan finns på flera orter i Sverige
60plus Mässan kommer under 2012 att genomföras i flera mellanstora svenska städer. Tanken är att mässan skall komma nära den lokala senioren och vara årligt återkommande. Senast i mars var det Uppsala och nu är det alltså dags för Halmstad. Senare i höst även andra orter. 60plus Mässan 26-27 april 2012, Halmstad Arena. Öppettider 10-16. Entré 40:-

Pressmeddelande 2012-03-08

60plus Mässan åter i Uppsala 29-30 mars

29-30/3 2012 är det för andra året dags för 60plus Mässan i Fyrishov, Uppsala. Mässan som är en seniormässa, riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder. Arrangörerna lovar två dagar fulla med upplevelser i form av över hundra omväxlande utställare samt seminarier blandat med musik och standup-comedy.

Rekordmånga utställare i två hallar
Över 100 företag från länet och Sverige kommer att ställa ut på denna varierande mässa under teman som: nära och allmän turism, äventyrs- och kryssningsresor, personlig hälsa och friskvård, vård & omsorg, hjälpmedel, elektronik, tv och telefoni, mode & heminredning, hantverk, golf, för den motorintresserade finns utställare av bilar, mopeder och andra fordon. Bank, försäkring, juridik hemtjänst, it & data, kursverksamhet, politiska partier mm. mm.

Många seminarier och ”prova-på” aktiviteter
I år blir det ännu fler seminarier och prova-på aktiviteter i flera lokaler. Båda dagarna bjuds på omväxlande talare inom bl. a resor, nöjen, hälsa och friskvård, investeringar, samhällsfrågor och turism varvat med mängder av prova-på aktiviteter. Dessutom erbjuds besökarna bl. a gratis syn- och hörseltester, fotanalys, massage, yoga, undersökningar, mässrabatter, skönhetsvård, provsmakningar och tävlingar med mängder av fina priser.

Speciella höjdpunkter är Tv-journalisten Bo Holmström som talar om sina 50 år som journalist. Nybliven pensionär vid 72 års ålder har Bo Holmström gett ut en bok med sin självbiografi från sin reporterkarriär; Lägg ut!: Episoder ur ett journalistliv.

Folkpartiets äldrepolitiska talesperson, riksdagsledamoten Barbro Westerholm kommer och talar under temat ”Hellre föremål för omsorg än föremål i omsorgen”

Båda talarna kommer att finnas representerade hos våra utställare Folkpartiet och Grand Tours efter seminarierna.

Träffa vänner och mingla i den trevliga piano-loungen
60plus Mässan samlar länets 60plussare under två dagar. Många tar tillfället i akt att samtidigt som man går runt på mässan, träffa vänner och bekanta, ta en fika, lunch eller ett glas vin och passa på att mingla och lyssna på vår fantastiska pianist Ann Maartmann som underhåller med sköna klassiker i pianobaren ”Lounge Möbelhuset”. 


 

Pressmeddelande 2011-09-12

Tror du att dagens senior sitter på bänken och matar duvorna?

Då tror du fel. Dagens 60plussare är friska, aktiva och umgås mycket med vänner, reser mycket och ofta – gärna på äventyrsresa, paddlar kajak, kör motorcykel, shoppar, tränar, jobbar, bor bekvämt och njuter verkligen av livet.

60plus Mässan - mässan för alla aktiva seniorer
Nu kommer 60plus Mässan till Västerås, Bombardier Arena 18-19 nov. Under två dagar ställer många av Västmanlands mest intressanta och spännande företag ut. Företag, hantverkare och myndigheter från Västmanland kommer att medverka under teman som Hälsa & Hobby, Hem & Nöjen, Mode & Skönhet, Vård & Omsorg, Turism & Resor, Sport & Fritid. Det blir också underhållning, föredrag, tävlingar och tid för att umgås och mingla runt.

60plus Mässan utgår ifrån 60-plussarens intressen och behov
60plus Mässan arrangeras av vänskapsklubben 60plus.se. Sedan 2008 är Pia Brunell och Laila Fridhs vänskapsklubb en samlingsplats på nätet för 60-plussare från hela Sverige som umgås, diskuterar och delar erfarenheter.

Arbetet med 60plus.se har gett dem god insyn i vad som är viktigt för dagens seniorer. Att vidareutveckla samlingsplatsen 60plus.se till fysiska träffpunkter i form av mässor är ett naturligt steg för dem.

”För oss är det helt naturligt att vi nu också arrangerar mässor som vänder sig till den aktiva senioren runt 60 åt och uppåt. Det finns alldeles för lite evenemang för dagens tuffa, aktiva seniorer.  Tillsammans med våra utställare skapar vi roliga, intressanta och givande mässor för den aktiva 60-plussaren.” säger Pia Brunell & Laila Fridh

Och dagens 60-plussare vet vad de vill ha, är självständiga och ställer krav.
” Att ha kontakt personligen med våra medlemmar ser vi som en självklarhet. Det ger oss väldigt god inblick i hur man tänker, känner, vad man tycker om och hur man lever som 60plussare idag.” fortsätter Pia & Laila.

60plus Mässan kommer till flera platser i Sverige
60plus Mässan kommer under 2012 att genomföras i flera mellanstora svenska städer. Vi vill komma nära den lokala marknaden. Senast i vår var det Uppsala och nu är det alltså dags för Västerås. Mässan är årligt återkommande.

Här kan du hämta hem pressmeddelandet som pdf

 

Pressmeddelande 2011-03-21

60plus Mässan – två dagar fulla med upplevelser 

31/3 – 1/4 är det dags för 60plus Mässan i Fyrishov, Uppsala. Mässan som är en seniormässa, riktar sig till kvinnor och män i mogen ålder. Arrangörerna lovar två dagar fulla med upplevelser i form av omväxlande utställare samt föredrag blandat med show och standup-comedy.

Nära 100 företag från länet och Sverige kommer att ställa ut på denna varierande mässa under teman som: nära och allmän turism, äventyrs-, kryssnings- och språkresor, personlig hälsa och friskvård, vård & omsorg, hjälpmedel, elektronik och telefoni, mode & heminredning, släktforskning, hantverk, golf, kajaksport, för den motorintresserade finns utställare av bilar, elopeder, mopeder och 4-hjulingar. Bank & Försäkring, Juridik hemtjänst, IT & data, pensionärsorganisationer och kursverksamhet mm. mm.

Dessutom erbjuds besökarna bl. a gratis syntest, fotanalys och guldvärdering mm.

Axplock ur det späckade scenprogrammet:
•1,6 miljonerklubben talar om kvinnors hälsa
•ArkivDigital; En kort introduktion till släktforskning
•Connos Kajak; Kajak är en mångsidig träningsform och du har kontakt med vattnet och naturen hela tiden.
•Eckerö Linjen; Åland, en fantastisk ö att upptäcka
•Humanjuristerna; Testamente, gåvobrev, samboavtal – viktiga dokument i livets olika skeden.
•Latitude Travel; S:t Petersburg och Syrien – nya resmål
•Genom Tiden; I Uppland kan man båda se och känna svensk historia som påverkade hela världen. Och titta på historia på ett annat sätt!
•Läs & Res; ”För mig är resandet en upptäckarglädje som både ger viktiga kunskaper och perspektiv på mig själv som människa och det liv jag lever här hemma”. Christian Jutvik startade företaget Läs & Res 1979 och har rest på sitt sätt sedan 1969 då han liftade till Indien
•Vital med Yoga; Susanne Ekroth berättar om Medicinsk Yoga, dess effekter och hur den utvecklats genom studier i samarbete med hälso- och sjukvården.
•Forever Living Products; Hur förebygga ohälsa. Dr Bo Dettner, allmänläkare och ortoped med stor kunskap och erfarenhet av alternativmedicin.
•Vallonbruk i Uppland / 4 bruk; Berättar om livet i järnbruken i forna dagar och om det som vallonbruken erbjuder idag.
På scenen
Stand Up Comedy med Kärringen från Aspudden; Christina Winner  Tidigare verksam med marknadsföring/kommunikation. Numera kompledig resten av livet. Normalskadad med glimten i ögonvrån och mottot: Fyll åren med liv och inte bara livet med år!

Show med Camilla Lénström och Alex Lindström

 

2011-01-05

Premiär för 60plus Mässan i Uppsala
- mässan för den aktiva senioren

60plus Mässan arrangeras av Tierpsföretaget 60plus.se. Sedan 2008 är Pia Brunell och Laila Fridhs vänskapsklubb en samlingsplats på nätet för 60-plussare från hela Sverige som umgås, diskuterar och delar erfarenheter.

60plus Mässan utgår ifrån målgruppen 60+ intressen och behov
Arbetet med 60plus.se har gett dem god insyn i vad som är viktigt för dagens seniorer. Att vidareutveckla samlingsplatsen 60plus.se till fysiska träffpunkter i form av mässor är ett naturligt steg för duon som vurmar för denna åldersgrupp.

”För oss är det helt naturligt att vi nu också arrangerar mässor som vänder sig till den här målgruppen. Vi har god kunskap om vad som intresserar och inspirerar dagens äldre. Tillsammans med våra utställare kan vi skapa roliga, intressanta och givande mässor för den aktiva 60-plussaren.” säger Pia Brunell & Laila Fridh

Och dagens 60-plussare vet vad de vill ha, är självständiga och ställer krav.

” Att ha kontakt personligen med våra medlemmar ser vi som en självklarhet. Det ger oss väldigt god inblick i hur man tänker, känner, vad man tycker om och hur man lever som 60plussare idag.” fortsätter Pia & Laila.

60plus Mässan kommer till flera platser i Sverige
60plus Mässan kommer under 2011 att genomföras i flera mellanstora svenska städer. Vi vill komma nära den lokala marknaden. Vi startar med Uppsala i vår men har också andra städer i kalendern.

Premiär på Fyrishov, Uppsala 31 mars – 1 april.
60plus Mässan har premiär i Uppsala 31 mars. Under två dagar ställer många av Upplands mest intressanta och spännande företag ut. Företag, hantverkare, myndigheter från Uppland kommer att medverka under teman som Hälsa & Hobby, Hem & Nöjen, Mode & Skönhet, Vård & Omsorg, Turism & Resor, Sport & Fritid. Tillsammans med alla utställande företag kommer det att bjudas på seminarier, underhållning, artister, show, tävlingar och mycket annat.

Ladda hem pressreleasen som pdf